”Vi är en del av utvecklingen på fjället” – vd Gunnar Lenman berättar om hur flygplatsen kan bidra till räddningstjänsten. Foto: Patrik Qvicker/SVT, Pontus Lundahl / TT

Flygplatsen i Sälenfjällen beredd att hjälpa till med ny brandstation

Uppdaterad
Publicerad

Den nya brandstationen i Sälenfjällen kan komma att byggas intill den nya flygplatsen.

– Vi har läget, kompetens och mark, säger Gunnar Lenman, vd vid Scandinavian Mountains Airport.

Det är främst skidanläggningarna i Tandådalen, Hundfjället och Stöten som gjort stora utbyggnader med mängder av nya turistbäddar de senaste åren. Utbyggnader som fått MSB att rikta kritik mot att säkerheten inte är tillräckligt stor i området i dag.

Mellan anläggningarna ligger den nya flygplatsen som redan har en egen räddningstjänst med utbildad personal. Malung-Sälens kommun planerar nu att bygga en ny brandstation i det västra fjällområdet och ett alternativ är att bygga brandstationen just vid flygplatsen.

- Vi är positiva till att man vill utveckla räddningstjänsten på den här delen av fjället och vill gärna bidra till att det kan bli en etablering här, säger Gunnar Lenman. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet