För mycket snö på Lugnet

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började VM-arrangörerna köra bort snö från skidstadion på Lugnet i Falun. De senaste dygnens intensiva snöande har gjort att upploppet ligger för högt i förhållande till publikläktarna.

Det har kommit flera decimeter snö i Falun de senaste dygnen. Och problemet är att det just nu är för mycket snö på skidstadion.

– Ja, det är faktiskt så. Läktarna här inne på stadion kommer för lågt när snön bygger på. Publiken som ska stå längst ned på läktarna kommer inte att se något om vi inte hyvlar av upploppet, säger Tommy Höglund som är skid-VM:s sportchef.

Dalarna – VM i Falun

På måndagen var därför en grävmaskin på plats och grävde ur vid läktarna och snön körs sedan bort med hjälp av pistmaskiner.

En av dem som var på plats på Lugnet och tränade idag, var den amerikanska landslagsåkaren Ida Sargent. Hon satsar på den klassiska sprinten i VM.

– Jag har ju varit i Falun och tävlat i världscupen tidigare, men det har varit senare på våren. Så här mycket snö har jag aldrig sett någon gång tidigare här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – VM i Falun

Mer i ämnet