Enligt räddningstjänsten Foto: SVT

Förbättrat läge vid Trängslet – branden sprider sig inte lika snabbt

Uppdaterad
Publicerad

Släckningsarbetet vid Trängslet i Älvdalen pågår för fullt och läget ser ut att ha förbättrats sedan gårdagen: Med mindre blåst sprider sig inte längre branden lika snabbt.

– Som det ser ut nu går allt enligt plan, branden verkar inte ha spridit sig så mycket under natten och morgonen, säger Anders Attehed, presstalesperson vid Mora Brandkår, under tisdagsförmiddagen.

Vid klockan halv tolv förberedde sig helikoptrarna på att vattenbomba området. Branden beräknades då vara på omkring två gånger tre kilometer och Anders Attehed säger att planen är att få stopp på spridningen i en riktning under dagen.

– Så länge vinden är så obefintlig som den är nu så kommer vi nog kunna genomföra planen. Men vi får definitivt inte kontroll över branden i dag.

Branden härjar bland annat i Trängslets militärövningsområde och under måndagseftermiddagen avbröts alla markinsatser på grund av risken att odetonerad ammunition i området exploderar.

– Nu tar vi branden från andra hållet så den risken påverkar inte längre arbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet