Visa alla (2)
Visa alla (2)

Halvt bostadsområde i Falun sålt för 316 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, köper 463 lägenheter av Kopparstaden i Bojsenburg för 316 miljoner kronor.

SVT Nyheter Dalarna berättade under förra året att Kopparstaden i Falun ville sälja delar av sitt bestånd, för att kunna bygga nya lägenheter i kommunen.

Nu är affären mellan SBB och Kopparstaden klar. SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, äger bostads- och samhällsfastigheter i hela Sverige.

Köparna etablerade i Dalarna

De är också sedan tidigare etablerade i Dalarna, vilket Pernilla Wigren, VD för Kopparstaden, tycker är positivt.

– SBB:s bestånd i Dalarna på över 1.600 lägenheter skapar en bra bas för att bygga upp en lokal förvaltningsorganisation, det är viktigt för oss. Vi är nöjda med affären och vi känner oss trygga med att hyresgästerna får en ny långsiktig ägare, säger Wigren.

Övertagande sker i månadsskiftet juni/juli och hyresgästerna som berörs har kallats till ett informationsmöte den 8 juni.

– I slutändan säljer vi för att frigöra kapital till kommande nyproduktion, berättar Pernilla Wiberg.

Det här är SBB

Visa

SBB är ett fastighetsbolag med ca 7 500 hyreslägenheter och ett omfattande bestånd av samhällsfastigheter i Sverige.

De har sedan tidigare 1200 lägenheter i Dalarna tillsammans med bland annat skolor, kommunhus och annan offentlig förvaltning.

I höstas köpte de ett större bestånd från Borlänge kommun och Tunabyggen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer