Gunnar Lenman är vd för Scandinavian Mountains Airport som förbereder för att ta emot de första sommarturisterna. Foto: Sofie Lind /SVT

Första sommarflygen med turister landar i Sälen: ”Stora planer inför vintern”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt ett och ett halvt år efter invigningen så kan nu de första sommarturisterna landa på den nybyggda flygplatsen utanför Sälen.

Till helgen kommer de första turisterna med flyg från Bromma och Ängelholm – en inrikessatsning som skulle vara betydligt större initialt, men där pandemin satte stopp.

Däremot ser flygplatsens vd flygturerna under några veckor i sommar som ett första steg mot den helårssatsning som man siktar mot.

Flygplatsen i Sälen

– Vi har också stora planer inför vintern med flera flyglinjer, säger Gunnar Lenman, vd.

Inne på Scandinavian Mountains Airport förbereds det nu för fullt för att se till att coronarestriktionerna hålls. Hur det blir framgent – med exempelvis corona-tester på plats eller andra flygrestriktioner – återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet