Försvarsadvokaten om sexualbrottsdomen: ”Kontinuerligt nekat till alla anklagelser”

Uppdaterad
Publicerad

En femtioårig man dömdes under torsdagen till 5-års fängelse i det omfattande sexualbrottsärendet där han stått åtalad för ett 50-tal sexualbrott. Mannens försvarsadvokat Anna-Kajsa Stranding Dahlman berättar att mannen under hela utredningen nekat till brott.

Mannen i 50-årsåldern från Uppsala län tog kontakt med en stor mängd barn via internet i syfte att köpa sexuella tjänster eller på andra sätt utnyttja barnen sexuellt. Under torsdagen meddelade Falu tingsrätt sin dom – mannen döms till fem års fängelse för ett stort antal sexbrott.

– Det har varit ganska frustrerat under utredningen, då han menar själv att han inte har gjort det han stått anklagad för, säger Anna-Kajsa Stranding Dahlman, försvarsadvokat.

Ska träffas för överläggning

Under den närmaste tiden ska nu försvarets två advokater träffas tillsammans med mannen för att gå igenom domen.

– Vi ska nu träffa honom så fort som möjligt för att analysera domen och se vad vi ska göra. Mycket talar för att det blir ett överklagande, avslutar Stranding Dahlman.

I klippet hör du försvarsadvokaten Anna-Kajsa Stranding Dahlman om domen som föll under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.