Försvunne mannen i Grycksbo återfunnen – vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 70-årsåldern som har varit försvunnen sedan i onsdagsmorse i Grycksbo har nu hittats.

Polisen uppger på torsdagskvällen vid 19.30-tiden att den man som varit borta har nu hittats i Tomsarvet i Grycksbo. Han ska vara i fysiskt gott skick. En ambulans har kört fram till platsen för att undersöka mannen.

– Vi hittade honom vid en fastighet. Han berättade att han hade varit ute i skogen ett par dagar, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Hur känns det här?

– Det känns lättande, sådant här tar på en.

Krävde stora resurser

Sökinsatsen har varit omfattande sedan han anmäldes försvunnen på onsdagsmorgonen. Under onsdagen fanns militär med ett 20-tal personer med för att bistå polisen.

Utöver det har polisens hundpatruller, helikopter och annan personal varit på plats. Men även Missing People har hjälpt till.

SVT:s reporter var på plats i Grycksbo strax efter att man hittat mannen. Hör honom berätta hur det gick till när kvinnan hittade den försvunne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.