Polis och militär söker efter försvunnen man i Grycksbo

Publicerad

En man i 70-årsåldern från Grycksbo var borta när frun vaknade på onsdagsmorgonen. Polisen larmades och nu söker flera hundpatruller, militär och frivilliga efter mannen.

Mannen ska vara cirka 170 centimeter lång, ha grått, lite längre hår och grått skägg. Enligt polisen ska någon ha sett en person som skulle kunna vara mannen vid midnatt natten mot onsdag, gående i riktning mot riksväg 69. Han lider av en demenssjukdom men är i gott fysiskt skick.

Under sen eftermiddag runt 17-tiden på onsdagen gjordes en relativt stor sannolik iakttagelse i Falun, enligt Hemvärnet. Och strax före lunchtid på onsdagen arbetade man med en observation i Bergsgården sydöst om Grycksbo där man tror att han ska ha setts av en joggare tidigt på onsdagsmorgonen.

Stort område

Men området är stort, det är mycket skog och mannen är van att röra sig i skog och mark. Under onsdagseftermiddagen utökades sökområdet.

Vid 16-tiden var även militär på plats med ett 20-tal personer, motorcyklar och hundpatruller för att bistå polisen i arbetet. Utöver det finns polisens hundpatruller, helikopter och annan personal på plats. Dessutom deltar trafikpolisen och en helikopter i sökandet.

Extra sökinsats på torsdagen

Under torsdagen trappades sökinsatsen upp ytterligare och väntas ta ökad fart i gryningen. Frivilliga från Missing People hjälper till i sökandet och de kommer ändra sin informationsplats från mataffären på Drottningvägen 23 till församlingshemmet i Grycksbo sen torsdagseftermiddag. Dit kan den som är intresserad att hjälpa till vända sig. Även Fjällräddningen har anslutit för att hjälpa till med sökandet.

Missing People deltar i sökandet efter mannen. Foto: Torbjörn Påhlman

Mannen, i 70-årsåldern, försvann från sin bostad i Grycksbo under natten mot onsdagen.

Uppdatering:

Vid 19.30-tiden på torsdagskvällen hittades mannen vid en fastighet i Tomsarvet i Grycksbo. Mannen var vid god vigör, enligt polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer