Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Covid och andra luftburna sjukdomar fortsätter att belasta vården mycket, förklarar Fredrik Rücker som är smittskyddsläkare vid Region Dalarna. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT, Johan Nilsson/TT

Fortsatt hög smittspridning av covid-19 i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av luftvägssjukdomar, däribland covid-19,  är fortsatt hög och även belastningen på sjukvården. Det uppger Region Dalarna och där Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla med symptom på luftvägssjukdomar att stanna hemma.

Antalet rapporterade fall av covid-19 har minskat de senaste veckorna, men både regionen och Folkhälsomyndigheten gör bedömningen att smittspridningen är fortsatt hög.

Det gäller även säsongsinfluensan och spridningen av RS-virus.

– När vi nu återgår till skolor och arbetsplatser riskerar smittspridningen att öka. Det är viktigt att den som är sjuk med symptom på luftvägsinfektion även fortsättningsvis stannar hemma och undviker kontakt med andra, säger Erik Sturegård, utredare och sakkunnig läkare på Folkhälsomyndigheten.

”Finns tendens av minskning” – hör mer i klippet om vad smittskyddsläkaren i Dalarna säger om smittläget i länet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet
Mer Dalarna
Mer Nyheter