Karin Stikå Mjöberg är regiondirektör i Dalarna. Foto: SVT

Fortsatt stabsläge – regionen tar sjukvårdsmateriel från kommunerna

Uppdaterad
Publicerad

Materielkrisen fortsätter att vara en utmaning för Region Dalarna. Under torsdagen har 20 pallar med materiel kommit till Falu lasarett och personal går nu igenom för att se vad det är man beställt.

Det är fortsatt stabsläge inom Region Dalarna på grund av problem med leveranserna av sjukvårdsmateriel. Nu tar man hjälp av kommunerna.

– Vi tar nu hjälp av kommunerna och även region Jämtland och Värmland och länets privata vårdcentraler för att få fram materiel som vi ser börjar fattas på hyllorna, säger regiondirektör Karin Stikå Mjöberg som räknar med fortsatt stabsläge över den kommande helgen.

Kan tvingas ställa in operationer

I värsta fall kan brist på sjukvårdsmateriel göra att även region Dalarna tvingas ställa in operationer på samma sätt som skett i de andra regionerna som bytt leverantör av sjukvårdsmateriel.

Redan under torsdagseftermiddagen ska staben samlas på nytt för att följa upp dagsläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet