Chefsåklagaren Martin Tidén valde att lägga ned förundersökningen gällande tjänstefel i den misstänkta jaktbrottshärvan. Foto: SVT/Arkivbild

Förundersökning om tjänstefel i den misstänkta jaktbrottshärvan nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Chefsåklagare Martin Tidén har nu utrett polisens telefonavlyssning av den välkände företagsledaren som utreds för grova jaktbrott. Tidén har kommit fram till att polisen inte begått tjänstefel och la därmed ned förundersökningen.

Utredarna har tagit del av de omtalade delarna – de avlyssnade samtalen och utskrifterna av dessa. Utöver det har ett förhör hållits.

– Jag har kommit fram till att ingen i förundersökningen angående bl.a. grovt jaktbrott har, i de delar som jag prövat i min utredning, begått tjänstefel. Jag väljer därför att lägga ned förundersökningen, säger chefsåklagare Martin Tidén vid Särskilda åklagarkammaren, i ett pressmeddelande.

Eftersom utredning gällande misstanke om jaktbrott av företagsledaren fortfarande pågår, kan inte åklagaren lämna några kommentarer kring tjänstefelsutredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet