Företagsledaren Karl Hedin i samband med rättegången i Västerås. Foto: Pontus Lundahl/TT

Karl Hedin utan stort skadestånd efter jaktbrottshärvan

Uppdaterad
Publicerad

Justitiekanslern beslutar att företagsledaren Karl Hedin ska ersättas med 31 000 kronor efter hans frihetsberövning en månad 2018 inför jaktbrottsrättegången i Västmanland. JK avslår därmed Hedins krav på skadestånd på över 8,3 miljoner kronor.

Hedin skriver bland annat följande om JK:s beslut:

”Hela JK:s brev ger intrycket av att hon inte förstått eller vill förstå skadans omfattning, hon kan eller vill inte se att det begåtts grava missgrepp av rättsväsendet under hela förloppet då skadorna uppstått.”

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

JK skriver i sitt beslut bland annat att Karl Hedin inte bevisat att hans lidande varit större än det som normalt anses vid frihetsberövande.

Vad gäller intrång i näringsverksamheten, att företaget tagit direkt ekonomisk skada på grund av att Karl Hedin, vd på bolaget med samma namn, varit frihetsberövad en månad, anser JK heller inte är bevisat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet