Förövarna har öppnat upp ett hål rakt in i tegelväggen för att kunna ta sig in i butiken, som står vid Dalahästen i Avesta. Foto: Niklas Hagman

Fräckt inbrott vid märkesbutik i Avesta – sågade hål i väggen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 03-tiden natten till måndag har en outletbutik vid Dalahästen i Avesta, utsatts för ett fräckt inbrottsförsök. Någon eller några har öppnat upp ett stort hål rakt igenom en tegelvägg, för att ta sig in.

Förövarna har på oklart sätt öppnat upp ett hål rakt in i tegelväggen för att kunna ta sig in i butiken, som står vid Dalahästen i Avesta.

Polispatrull har varit på plats och gjort en teknisk undersökning. Enligt Stefan Dangardt, polisens presstalesperson i Dalarna, är inga butiksytor avspärrade och outletbutiken kan öppna igen när undersökningen är färdig.

Dalarna – Blåljus

– Det verkar inte som att något har stulits. Vi rubricerar det här som försök till inbrott, eftersom vi har goda grunder att misstänka att de tänkt ta sig in. Mest troligt har de blivit avbrutna på något vis, säger Dangardt. 

– Den här typen av inbrott förekommer ibland, men visst är det ganska ovanligt. Vi har sett att de tagit sig in igenom tak också på liknande sätt, säger Stefan Dangardt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet