Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Örneblad är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Malung-Sälen – hör mer i klippet om varför ungdomsgården måste flyttas. Foto: Sofie Lind/SVT

Fritidschefen i Malung-Sälen om nya lokalen: Viktigast att det finns en fysisk plats att träffas på

Uppdaterad
Publicerad

Alla verksamheter inom Malung-Sälens kommun behöver strama åt budgeten, vilket även kultur- och fritidsförvaltningen måste göra.

Besparingen är en del av anledningen till att den nya fritidsgården i Sälen – även i de nya lokalerna – får fortsatta dela lokal med konferenser och andra föreningar.

Ungdomsgården i Sälen öppnade i våras och har precis anpassats för ungdomarna. Men då Sälen växer så måste lokalen nu akut byggas om till förskola, för att kommunen inte ska behöva betala vite.

Det gör att ungdomarna åter igen får dela utrymme med konferenser, men nu i en betydligt mindre lokal.

– Det har varit jättesvårt att hitta en lokal, säger Linda Örneblad som är kultur- och fritidschef i Malung-Sälen kommun.

Hur viktigt är det att ha en ungdomsgård i Sälen?

– Vi tycker det är jätteviktigt – vi har ju en fritidsgård i Malung, en liten i Lima och vi ser att Sälen växer dit flera barn och ungdomar flyttar in. Så vi tycker att vi ska möta upp på alla de tre orterna.

Inte öppet fler timmar?

– Nej, det har vi inte resurser till, säger Linda Örneblad.

Hör mer i klippet om varför ungdomsgården måste flyttas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Dalarna
Mer Nyheter