Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Så länge de inte är här samtidigt som oss, kan det funka”, säger sjätteklassarna Tyra Hulterström och Hedda Jonasson i Sälen om nya fritidsgården. Foto: Sofie Lind/SVT

Ungdomsgården i Sälen stängdes akut – fick flytta till mindre lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Det togs snabba beslut i Malung-Sälens kommun under hösten då en ny förskolelokal behövdes i Sälen. Den nya ungdomsgården som öppnades i våras fick då abrupt stängas och flyttas. Kommunen missade att informera ungdomarna som nu får flytta till en betydligt mindre lokal.

Ungdomsgården hade precis fått upp skyltar i den gamla lokalen, som också fungerat som bokningsbart konferens- och mötesrum.

Men nu ska en förskola ta plats. Då har ungdomarna fått en ny lokal. Den är betydligt mindre och ska delas med föreningar och konferenser – en konsekvens av både besparingar och lokalbrist i Sälen.

Hedda Jonasson och Tyra Hulterström går i sjätte klass på Sälens skola. Varken de eller någon annan som brukar hänga på ungdomsgården visste att lokalen skulle stängas och flyttas.

– De hade kunnat sätta upp ett lapp på anslagstavlan i skolan om att det var stängt, säger Hedda.

”Bra att nya lokalen ligger vid skolan”

Både Hedda och Tyra tycker det ändå är bra att nya lokalen – precis som den gamla – ligger nära skolan och de menar att ungdomsgården var efterlängtad i byn när den äntligen öppnade i våras.

– Det fanns flera grejer att göra, man satt inte bara framför en skärm utan kunde göra grejer tillsammans, säger Hedda.

– Och vara med kompisar och vara lite mer sociala, säger Tyra.

Hör mer i klippet om vad Hedda och Tyra tänker om den nya lokalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer