Niclas Lindeborg är nöjd med det nya fritidshuset, som med tiden kanske blir ett året runt-boende. Foto: Jessica Hansson/SVT

Hård konkurrens när Niclas och Mari hittade sitt paradis i Älvdalen

Uppdaterad
Publicerad

Niclas och Mari Lindeborg från Stockholm har väntat i tre år på sitt fritidshus i Dalarna. Nu har de äntligen hittat sitt drömparadis. En halv miljon kronor extra fick de lägga på grund av det ökade intresset för fritidsfastigheter som råder just nu.

– Vi har letat jättelänge och tidigare har det varit billigare i det här området. Det är väl mer det här senaste året som vi verkligen sett en hysteri. Få hus till salu och väldigt höra priser, säger Niclas Lindeborg.

En halv miljon extra fick paret lägga på sitt fritidshus, men då fick de också sjötomt, egen ö och två stugor. Det bästa av allt säger paret själva är närheten till naturen.

Bostadsmarknaden i Dalarna

– Vi bor ju annars i stadsmiljö så det är så skönt att nu ha ett eget ställe med mycket skog och nära sjöar som man kan fiska i. 

Fritidshuset kan bli permanent bostad

– Nu ska det börja byggas fiber här ute och mitt arbete tillåter hemmaarbete så tanken är att spendera mer tid här, säger Niclas Lindeborg.

Fritidshuset har allt man behöver med rinnande vatten, el och liknande.

– Så det kan kanske bli så att det blir en permanent bostad i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Dalarna

Mer i ämnet