Tre män häktade i Falun efter Porsche-kapning Foto: Johan Nilsson / TT

Tre män häktade i Falun efter Porsche-kapning

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män greps i Falun vid 06-tiden på torsdagsmorgonen när polisen gjorde tillslag vid två olika fastigheter. Tre är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för bilkapning och grovt rån.

Det var i måndags som polisen fick in ett larm om att fyra gärningsmän kapat en personbil i Spånga, nordväst om Stockholm, efter att ha hotat ägaren med ett pistolliknande föremål. Bilen påträffades sedan uppe vid Lugnet i Falun efter att ha krockat med en annan bil och sedan kraschat rakt in i rondellen.

Polis gjorde tillslag

Under torsdagsmorgonen gjorde polisen tillslag på en fastighet och grep tre misstänkta personer och senare under förmiddagen greps ytterligare en person vid en annan fastighet.

– Som det ser ut just nu så kommer alla fyra personer från Falun men exakt vad de gjorde i Stockholm och motivet till stölden kan jag inte gå in på i dagsläget, säger åklagaren Anders Tordai.

Misstänks för grovt rån

De fyra män som greps är mellan 15-25 år och misstänks för grovt rån.

– Häktningförhandlingen skedde vid 14 tiden under fredagen och då släpptes en person som inte längre är misstäkt för brottet. De andra tre sitter nu häktade i Falun.

Åtal ska väckas senast den 5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.