Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vd, ansvarig utgivare och chefredaktör Thorbjörn Carlsson om vad det ekonomiska stödet innebär för redaktionen och invånarna runt Siljan. Foto: Fedric Agné, SVT

Gagnef får mer lokala nyheter – Siljan News utökar tack vare mediemiljoner

Uppdaterad
Publicerad
Nättidningen Siljan News får drygt 1,8 miljoner när mediestödsnämnden delar ut pengar för att möjliggöra mer lokal journalistik.

För drygt två år sedan startade den lilla redaktionen Siljan News sin verksamhet. Tanken var att göra lokala nyheter från Siljansområdet med bevakning av Rättviks och Leksands kommuner.

Sedan dess har man arbetat upp ett snitt på 16 500 läsare i veckan.

Tacksamma

– Vi är tacksamma för att mediestödsnämnden ser att vi gör ett bra arbete och att vi nu får resurser att utveckla den lokala journalistiken ytterligare. De riktiga vinnarna i det här är lalla leksingar, rättvikar och gangsingar, säger

Ja, gangsingarna, alltså invånarna i Gagnefs kommun strax söder om Siljan, kommer i och med stödet på drygt 1,8 miljoner att börja bevakas av redaktionen. I övrigt vet man inte hur pengarna kommer att användas.

– Vi kommer att förstärka, men vi har ännu inte beslutat hur än. Men så mycket är klart att det kommer att bli mer lokal journalistik.

Dalabygden får stöd

I Dalarna får även Dalabygden del av stödpengarna. Tidningen, som kommer ut en gång i veckan och även har nyheter på nätet, har beviljats drygt 853 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer