Gävle kommun kan få tillbaka förskingrade pengar

Uppdaterad
Publicerad

Gävle kommun räknar med att få tillbaka hälften av de 20 miljoner kronor som den nu döda kvinnan misstänks ha förskingrat från kommunen

Gävle kommun räknar med att få tillbaka 10 miljoner av de dryga 20 miljoner kronor av de pengar som en 52-årig kvinna förskingrat från Skolförvaltningen. Kvinnan hittades ju död i förra veckan vid Älgsjön söder om Gävle, och bekräftades identifierad under tisdagen.

Under onsdagen lades förundersökningen mot kvinnan ned, eftersom hon är avliden och ingen annan person är misstänkt för delaktighet i brottet.

Men trots att ingen kommer att kunna dömas för brottet kan kommunen alltså få hälften av pengarna tillbaka. Kommunen har nämligen en försäkring mot förmögenhetsbrott som faller ut, oavsett om någon döms för brottet eller inte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonförskingring i Gävle

Mer i ämnet