Annie Lööf (C): ”Flygplats nödvändig”

Uppdaterad
Publicerad

Hör intervjun med Annie Lööf (C) här om beskedet att regeringen satsar 250 miljoner kronor på en Sälenflygplats.

– Det här är naturligtvis en mycket välkommen nyhet från regeringen. Vi har från lokalt håll i Alliansen drivit på för att detta ska bli verklighet, säger riksdagsledmot Ulf berg (M) från Avesta.

– Med ett långt lokalt engagemang betyder detta oerhört mycket. Vi kan utveckla besöksnäringen och därmed skapa jobb lokalt, säger Anders Ahlgren (C), riksdagsledamot från Gagnef.

Flygplatsen i Sälen

Pengarna kommer att finans tillgängliga för satsningen redan under året och kommer att betalas ut när projektet har dragit igång. En förutsättning för att pengarna ska betalas ut är dock att EU-kommissionen ger sitt godkännande till det statliga investeringsstödet.

– En flygplats i Sälen-Trysil-fjällen bedöms ha god påverkan på besöksnäringen och jobbskapandet. Ett statligt investeringsstöd måste anmälas till EU-kommissionen. Investeringsstödet kan ges under förutsättning att EU-kommissionen ger sitt godkännande, säger näringsminister Annie Lööf (C).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet