• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Totalt fem serverhallar planeras på området.

Googles plan: Fem serverhallar i Horndal

Uppdaterad
Publicerad

Fem serverhallar planeras på området som Google tidigare köpt norr om Horndal. Det står klart efter att en ansökan om miljötillstånd lämnats in till mark- och miljödomstolen.

Det av Google kontrollerade företaget DSC International AB har lämnat in en ansökan där det beskrivs vad som planeras på det 109 hektar stora område som köptes för två år sedan av Avesta kommun, vilket Avesta Tidning var först att berätta om.

Fem serverhallar med tillhörande generatorer, en kontorsbyggnad, transformatorer och kylvattensystem planeras på området.

I ansökan yrkar företaget att mark- och miljödomstolen ska besluta om att verksamheten ska vara igång inom tio år efter det att tillståndet godkänts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Google i Horndal

Mer i ämnet