– Man kunde gå till badet med barnen på fredagarna, det har varit toppen, säger Matilda Jansson och Grängesbergbor är nu oroliga att det här är början på slutet för badhuset. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Grängesbergsbor upprörda över nya begränsade badhustider

Publicerad

Boende i Grängesberg är upprörda för att kommunen hastigt begränsat öppettiderna i deras badhus från tre till en baddag i veckan och den 4:e mars arrangeras en demonstration vid kommunfullmäktige i Ludvika.

Badhuset i Grängesberg minskar sina öppettider till att bara ha öppet på onsdagar. Något som upprör ortsborna.

– Det är tråkigt. Det känns som att det sakta men säkert börjar försvinna saker härifrån Grängesberg, säger Anna Hellman.

Efter dödsolyckan i badhuset i Ludvika för några veckor sedan, då en man i 80-årsåldern drunknade, vill kommunen skärpa säkerheten.

Kommunen anser att minst två personer alltid måste vara i tjänst då badhuset har öppet för allmänheten. Men totalt 13 anställda i både Ludvika och i Grängesberg så går det alltså bara hålla öppet en dag i veckan i Grängesberg och valet har fallit på onsdagar.

”Inget beslut om avveckling”

– Vi måste givetvis titta ihop med respektive chefer vad det finns för förutsättningar att planera om för att kunna bibehålla den servicegrad som varit, säger Andreas Strandberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Ludvika kommun.

Är det ett löfte från dig till Grängesbergborna som är oroliga att det här är början på slutet?

– Det är inget löfte, utan vi måste titta utifrån den verklighet som vi har och de budgetramat som är beslutade av kommunfullmäktige i Ludvika. Men det finns inget beslut på att man ska avveckla verksamhet i Grängesberg, menar Strandberg (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer