Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Kommunen backar – badet i Grängesberg öppnar på fredagar igen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan berättade vi att Ludvika kommun begränsat öppettiderna på Grängesbergs badhus till bara onsdagar, något som upprörde många ortsbor.

– Det är tråkigt. Det känns som att det sakta men säkert börjar försvinna saker härifrån Grängesberg, sa Anna Hellman till SVT Dalarna tidigare i veckan.

Men nu backar kommunen och kommer att öppna badhuset på fredagar igen.

– Vi återöppnar för fredagsbad i Grängesberg, förhoppningsvis från nästa fredag, säger de ansvariga cheferna till dt.se som var först med att berätta att badet återöppnar på fredagar igen.

”Ingen ambition att avveckla badet”

– Jag är otroligt glad för att vi nu kan öppna igen på fredagar och vi vill visa att det inte finns ambition att avveckla verksamheten, säger Andreas Strandberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Ludvika kommun.

– Det är givetvis olyckligt att det blev som det blev, men vi vi gjorde den här för säkerheten, att det inte fanns nog mycket personal.

– Nu har vi hittat budgetutrymme för att tillsatta en till personal så vi kan ha öppet på både onsdagar och fredagar, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.