Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kia Visén visa hur stort område som brann och hör hur lättad hon blev när räddningstjänsten kom för att hjälpa till med brandbekämpningen. Foto: Kia Visén, Alfred Jakobsson/SVT

Gräsbranden spred sig nedanför Kias hus: ”Väldigt skönt när brandkåren kom”

Uppdaterad
Publicerad

I Uvberget öster om Borlänge tog sig en eldning av grenar och skräp i en blöt sänka på en åker till en gräsbrand på cirka 50x30 meter under torsdagen. Det är en av de bränder som räddningstjänsten larmats till de senaste dagarna och nu avråder de kraftigt från att elda utomhus.

Grannen Kia Viséns hus var aldrig i direkt fara, men hon såg hur branden växte och hann bli ordentligt stressad eftersom det råder mycket hög brandrisk i Dalarna just nu.

– Det blåste mycket och vinden vände, det var väl därför branden kunde bli så pass stor. Det kändes väldigt, väldigt skönt när brandkåren kom, säger Kia Visén.

I videoklippet visar hon hur branden spred sig och berättar om vad hon tänkte i väntan på brandbilarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s meteorolog Deana Bajic berätta om vädret i länet de kommande dagarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.