Flera samtal till polisen om gul jätteorm – fortfarande på rymmen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick på onsdagskvällen in flera samtal om att en stor gul orm ska ha setts på flera platser i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge. På torsdagsmorgonen är ormen fortfarande på rymmen.

– Den är två till tre meter lång. Sen har vi ingen aning om vad det är för sorts orm, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Polisen var i området under onsdagskvällen, men såg inte till ormen och lämnade därför platsen. Om fler samtal kommer in kommer man att rycka ut på nytt.

Kan ormen vara farlig för allmänheten?

– Om man skaffar reptiler i Sverige på rätt sätt så ska de inte vara giftiga, utan då ska giftet vara borttaget. Sen kan det ju vara en sådan som kramar ihjäl sina offer, det vet vi inte, säger Tommy Lindh och fortsätter:

– Ser man den så ska man backa undan, ringa polisen och hålla koll på ormen. Sen får vi hantera det på bästa sätt när vi kommer dit.

”Ingen anledning att misstro uppgifterna”

Med anledning av antalet samtal som man tagit emot så bedömer polisen det som trovärdigt att en orm faktiskt rör sig i området.

– Vi har fått in flera av varandra oberoende samtal från vuxna personer så vi har ingen anledning att misstro de här uppgifter säger Tommy Lindh.

Än så länge har man däremot inte fått in någon anmälan om en försvunnen orm.

När SVT Dalarna når polisen tidigt på torsdagsmorgonen är ormen fortfarande på rymmen.

Vet du mer? Har du bilder på ormen? Tipsa oss genom att mejla till dalarna@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.