Han är ny platschef på SSAB

Uppdaterad
Publicerad

Kimmo Väkiparta har utsetts till ny plats- och produktionschef för SSAB i Borlänge. 

Han ersätter Rickard Eriksson som valt att lämna SSAB. Väkiparta tillträder den 14 december 2015.

Kimmo Väkiparta har en lång och bred erfarenhet av stålbranschen både i Sverige och i Finland. Han kommer närmast från BE Group där han var vd 2012-2014. Han har också haft ledande befattningar bland annat på Ovako och Fundia tidigare. Kimmo Väkiparta är teknologie doktor och civilingenjör från Helsingfors Tekniska Högskola. Han är bosatt i Smedjebacken.

”SSAB är inne i en stor förändringsprocess och i Borlänge är utmaningen att ställa om till att fokusera på höghållfast varmvalsad och kallvalsad tunnplåt. Samtidigt pågår ett omfattande kostnads- och effektiviseringsarbete. Kimmo har en gedigen erfarenhet av stålbranschen och har tidigare arbetat med liknande utmaningar i andra företag”, säger Sakari Kallo, som är chef för produktionsverksamheten i SSABs Europa-division, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SSAB i Borlänge

Mer i ämnet