Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med hem till Martin Redhe Nord från Borlänge där han berättar om att göra parodi på sin egen bransch. Foto: Kulturprogrammet Sverige!/SVT

Han driver med sin egen bransch – musikalartisten Martin Redhe Nord från Borlänge gör succé i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Martin Redhe Nord är uppvuxen i Borlänge. Han är proffesionell musikalartist och har flera stora roller på sitt cv. Men under pandemin hittade han en ny plattform i sociala medier – där han nu gör succé och driver med sin egen bransch.

Martin Redhe Nord har gjort flera roller på de stora scenerna. Han har spelat i Mamma Mia, West Side Story, Ringaren i Notre Dame och efter sommaren är han tillbaka som Dolly Parton i Uppsala i musikalen 9 to 5.

Och intresset för utklädnad och show hade han redan som liten.

– Jag lekte väldigt mycket så, klädde ut mig och skapade saker med ting som fanns hemma. I vardagsrummet uppträdde jag för mamma och pappa, berättar Martin Redhe Nord.

”Vågade kasta mig ut”

Men under pandemiåren hittade han också en annan plattform. Han började publicera klipp i sociala medier som har gjort succé.

– Där vågade jag kasta mig ut och testa att göra humorklipp, sedan växte det där, säger han.

Sydkorea hörde av sig

I vardagsrummet i lägenheten strax utanför Stockholm utspelar sig de flesta klippen, där vissa spridits över hela världen. Bland annat hörde en dansstudion i Sydkorea av sig och ville dela ett av klippen.

– Ja, skrev jag. Helt bisarrt, säger Martin Redhe Nord.

Se hela avsnittet av Kulturprogrammet Sverige! här – en kortare variant ser du ovan, där Martin Redhe Nord berättar om att göra parodi på sin egen bransch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.