Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så gick det till när musikern Ellinor från Ludvika fick ta emot en outgivet material från Kjell Höglund, som hon tolkat tidigare. Foto: SVT

Musikern Ellinor Brolin från Ludvika fick ta emot Kjell Höglunds outgivna material

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Kjell Höglunds musikaliska karriär skildras i en ny dokumentärfilm, där musiken tolkas av andra artister. En av dem är Ellinor Brolin från Ludvika, som också fått förvalta Höglunds outgivna material.

– Det är förfärligt roligt, säger Kjell Höglund själv i dokumentären.

Musikern Ellinor Brolin från Ludvika hade tidigare sjungit Kjell Höglunds låtar på sina spelningar. Efter att han dök upp under en festival och lyssnade på henne fick hon och producenten Johan Johansson överta outgivet material som Höglund haft liggande under många år.

I videon berättar Ellinor hur det gick till när hon fick ta emot pärmen med Höglunds material.

– Att jag som kvinna kan känna att det är relevant för mig att ta upp hans låtar och texter, det har alltid känts naturligt att göra de till mina egna och att de får gå genom mitt spektrum av erfarenheter, berättar Ellinor i dokumentären.

Se hela dokumentären: ”När tåget lämnar perrongen – i Kjell Höglunds spår” här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.