Steven Tylers munspel från Sweden Rock – som förmodligen är bandet Aeorsmiths sista Sverigespelning någonsin – är numera i tryggt förvar hos David Gunnarsson från Sollerön. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Privat

Han fångade Steven Tylers sista Sverige-munspel

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga David Gunnarsson från Sollerön tar med sig ett extra kärt minne från årets Sweden Rock – han lyckades nämligen fånga Aerosmith-frontmannen Steven Tylers munspel. Och än har han inte greppat vad han faktiskt varit med om.

David och lillebror Isak har en förkärlek av att stå längst fram på konserter. Ett par timmar innan rockbandet Aerosmith klev upp på scenen under Sweden Rock-festivalen, som är bandets sista Sverigespelning någonsin, så gick bröderna fram och började köa.

– Vi gillar att stå långt fram, det är målet. Aerosmith är riktiga rockrävar och att få se dem på så nära håll var riktigt fantastiskt, säger David.

Sweden Rock Festival

Det ofattbara inträffade

Men ännu mer otroligt skulle den här konsertupplevelsen bli. Redan i tredje låten, i klassiskern Crying, så inträffade det ofattbara.

– Det var helt sjukt! Hela publikhavet skrek med och då står Steven Tyler på scenen ganska nära mig under munspelssolot och vi får ögonkontakt flera gånger.

– Sen efter solot så kastar han munspelet bakom ryggen till mig! Det gick säkert på bara två sekunder, men för mig gick allting på typ 20 minuter! Helt sjukt!

David har varit på spelningar förr och förskansat sig en del saker – och nu kan han även addera Steven Tylers munspel (som ligger nedanför trumpinnarna) till samlingen. Foto: Privat

”Lillebror började gråta”

David berättar hur han inte trodde det var sant trots att hans händer hårt höll om munspelet. Alla runt omkring började skrika av glädje och Steven Tyler kollade till och med en extra gång att det var just David som fångat instrumentet.

– Lillebror började till och med gråta. Känslan av att fånga munspelet går inte att beskriva. Man har varit med om liknande saker som man känner ”det här går inte att slå”, men det här? Det går inte att slå! Det är obeskrivligt.

Alla ville höra om händelsen

David lade snabbt undan munspelet i sin bröstficka på jeansvästen under konserten, men ryktet om hans fångst spred sig och många kom fram under resten av festivaldagarna för att höra mer om händelsen.

– Alltså, det är så sjukt att just JAG av 40.000 personer fick munspelet?

– Det är helt otroligt egentligen. Jag har nog inte insett det själv riktigt än och vissa kanske tycker det är töntigt, men just den känslan av att fånga det? Det var en magisk känsla.

David Gunnarsson och lillebror Isak är vana konserträvar- men nog kommer Aerosmiths spelning på Sweden Rock ha en speciell plats bland minnena. Foto: privat

Vart han ska förvara munspelet är fortfarande lite oklart. Just nu ligger det i en låda hemma på Sollerön.

Men oavsett vart Steven Tylers förmodligen sista utslängda munspel på en Sverigekonsert tar vägen, så kommer David Gunnarsson och brodern Isak aldrig att glömma det ögonblicket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet