”Jag förstår att det inte är genomförbart på alla arbetsplatser så jag har väl haft tur” – häng med till Krister och Bosses arbetsplats i Falun. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Krister från Falun tar med hunden Bosse på jobbet: ”Hade inte kunnat ha hund annars”

Uppdaterad
Publicerad

Hunden Bosse har följt med husse Krister Källgren till jobbet sedan han var liten valp. Det har underlättat vardagen för Krister Källström.

– Jag förstår att det inte är genomförbart på alla arbetsplatser så jag har väl haft tur, säger han.

Under 2020 ökade antalet nyregistrerade hundar hos Svenska Kennelklubben med nästan 11 procent. Det är den största ökningen under hela 2000-talet.

Ökad efterfrågan på hunddagis

Många av dessa hundar behöver nu tillsyn om dagarna när ägarna ska återvända till arbetsplatsen och flera hunddagis i länet berättar om en ökad efterfrågan.

Men det finns också de som kan ta med sig hunden till jobbet, en av dem är Krister Källström i Falun som har blandrashunden Bosse.

Bosse följer med på jobbet

Bosse har varit med på jobbet sen han var liten valp.

– Vi går ut på lunch- och fikarasterna och det funkar bra, säger husse.

Arbetsgivaren bestämmer

Som anställd behöver du komma överens med arbetsgivaren om du kan ta med hunden eller inte. Men i arbetsmiljölagen finns inget uttryckligt förbud mot att ha hunden med sig på jobbet.

– Jag förstår att det inte är genomförbart på alla arbetsplatser så jag har väl haft tur. Men för folk med hundintresse så vore det ju bra om det det gick att göra så här för fler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.