Följ med när kronprinsessan och prins Daniel besöker covidlabbet – ”Otroliga kraftansträngningar men också en förmåga att tänka nytt”. Foto: Niko Ago/SVT

Här besöker kronprinsessan Dalarnas covidlabb – ”Har fått hantera ett virus de inte känt till”

Uppdaterad
Publicerad

Det var covid-19-pandemin som stod i fokus när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Falun under torsdagen. SVT Dalarna var med när paret fick en guidning på laboratoriet som analyserat covid-prover på Falu lasarett under pandemin.

– Det är första besöket vi gör på ett laboratorium så det har varit lärorikt att se hur man hanterat ett virus som man inte tidigare känt till, säger kronprinsessan Victoria.

Med under dagen var även prins Daniel. Bland annat besöktes verksamheter som på olika sätt påverkats av pandemin. Högskolan Dalarna, Musik i Dalarna och Falu rödfärg var stoppen utöver Falu lasarett. Syftet var att uppmärksamma verksamheter och individer som har påverkats och bidragit under covid-tiden.

I klippet får ni följa med kronprinsessparet när de besöker pandemilabbet på Falu lasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.