Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan vi så ett frö och inspirera dem att forsätta studera och stärka kompetensen i länet så är det fantastiskt”, säger Amanda Grafström som är projektledare Foto: Niko Ago/SVT

Framtidens arkitekter bygger torn i Siljansnäs

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor brist på arkitekter och ingenjörer i länet, vilket projektet Dalaingenjör hoppas råda bot på. I veckan samlades ett 50-tal ungdomar i Siljansnäs för att inspireras och workshoppa på temat arkitektur.

– Förhoppningen är att locka ungdomar till utbildningar med fokus på arkitektur och hållbart byggande och på sikt behålla dem i länet och stärka kompetensen på plats, säger Amanda Grafström, projektledare för Dalaingenjör.

I Siljansnäs fick ungdomarna veta mer om Naturum Dalarnas nya utsiktstorn och själva prova att bygga sina egna byggnadsverk i arkitekttävlingen “Det högsta och mest innovativa tornet”.

Starta videon för att se eleverna bygga sina arkitekturprojekt. 

Mer om Dalaingenjör

Utbildningsprojektet Dalaingenjör har drivits sedan 2017 av 2047 Science Center i samarbete med Ljungbergsfonden, Region Dalarna, Dalarna Science Park och Högskolan Dalarna. Huvudsyftet är att  främja och stimulera intresset för naturvetenskap och teknik hos ungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.