Foto: Fredrik Sandberg, TT

Har du hemestrat eller väntar du fortfarande på utlandsresan?

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång period av coronarestriktioner har vi svenskar börjat ta oss ut i världen igen. Enligt de senaste rapporterna så verkar det vara semester i Sverige som gäller.

Har det varit svårt att få logi, är det trångt på fjällstigen eller har du upptäckt härliga saker du skulle gått miste om en helt normal semester? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i vår chatt.

Vill du skicka en bild från din hemester så mejla den gärna till oss på dalarna@svt.se

SVT rapporterade · Har du hemestrat eller väntar du fortfarande på utlandssemestern?

På väg hem från Kroatien 😎

Inger o Rolf

Hållt mig hemma som vanligt! Knappt vågat handla. Känner sån frustration på alla som skiter i detta och agerar egoistiskt!

Tess

Har suttit i min eka och metat hela sommaren till skillnad mot många andra som inte bryr sig ett dugg utan ränner iväg som precis som innan pandemin.

Nisse

Jag känner mycket kluven inför att ta ansvar. I våras handlade jag på Hemköp. Personen framför mig bar munskydd och köpte två paket cigg. Jag kom direkt från träning och bar inget munskydd. Tydligen är det otroligt viktigt att ta ansvar gällande Covid, men cigg och alkohol finns tillgängligt. Ansvar tar man genom att träna, äta rätt, litet intag av alkohol o ingen rökning. Då sparar vi massor med pengar i sjukvården samt räddar liv. Bara rökningen kostar 12000 liv och 100.000 vårdtillbud per år. Alkohol orsakar lidande i form av barn och kvinnomisshandel.. Vi silar mygg och äter kameler…så jävla dåligt.

Johan

Semester på balkongen med mina blommor och små gäster, dvs fåglar både från när och fjärran. Jag har inga möjligheter att åka någonstans, sjukresekostnader slukar allt det som skulle kunnat vara en semesterbudget. Så är det när man har ett rörelsehinder pga utsliten kropp och flertal operationer gjorda. Jag längtar dock inte efter någon utlandssemester i dessa tider, kan inte fatta hur folk tänker när de åker till alla möjliga platser och sen tar med sig smitta hem. Jag hade varit jättenöjd åt att få tillbringa några dagar på ett gammaldags pensionat någonstans i Sverige, med god mat och stor trivselfaktor. Men nej, så blir det inte. Folk reser som aldrig förr, jag bara undrar hur de kan med. Finns ingen ansvarskänsla kvar? Vi lever i en ny cykel som satt igång nu. Fler prövningar kommer sannolikt, med omvälvande konsekvenser. Värme, bränder, vattenbrist, virus och pandemier, förstörd natur, överbefolkning - det är bara några av utmaningarna. Hur ska vi kunna klara det, när ingen bryr sig om konsekvenserna? Någonstans måste vi sätta stopp, ordentligt stopp.

Anita

Detta löjliga ord : hemester , då är man HEMMA ! Då åker man inte runt i hela Sverige och smittar ner alla andra som kämpat ! Fy f-n !!

Janne

Håller helt och fullt med Lisa . Kan inte heller förstå vad det är människor inte fattar. Tredje året hemma, vilket inte var tänkt så. Men i motsats till andra tänker jag och min familj fortsätta ta ansvar. Och dessa utlandsresor, förstår inte alls. De säger ungdomar osv men de är bra på att ta ansvar lät det inför studenten . Det såg vi hur det gick. Undrar över alla resandes föräldrar? De åker förstås också och skiter i hur det blir för sjukvården när de kommer hem. Bara de får göra som de vill. Har FHM och regering ens samtal med sjukvården? Eller som Tegnell sa, slumpen???? Är han på riktigt eller?

Rolf

Tycker att det är hemskt att se hur allmänheten sköter sig när de åker och turistar . Har varit hemma 2 år men ser skräckexempel . Det verkar som folk tror att pandemin är över . Trodde inte att svenska folket var så usla och egoistiska men har ändrat uppfattning om det . Det är dags att ALLA tar ansvar och inte bara en liten del . Om inte annat kan man tänka på sina medmänniskor och inte bara på sig själv . Dåligt av folket , inte kunna härda ut till alla fått 2 doser ens . Är inte imponerad av det jag ser .

Lisa

Springa omkring med munblöja och grötarunt en tops upp i hjärnan hela tiden låter inte som så inbjudande trevlig semester för mig håller mig innanför gränsen tills covidiotin har slutat.

Nordman

Vi är en helt vanlig familj. Jobb, villa, huslån, inga dyra utsvävningar på något vis. Vi åker ALDRIG utomlands. Det har vi inte råd med. När barnen var mindre hyrde vi några somrar hus på ngn svensk semesterort. Nu under pandemin har vi varit ”som alla andra”. Det har nästan varit skönt på något vis. Hållt oss hemma. Så nej, semestern är som alltid hemma. Känner mig ändå priviligerad som bor i en småort och har möjligheten att göra korta utflykter i vårt landskap.

Anna Maria

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer