Se mer om stripptältet i Rättvik: ”Det är inte olagligt” Foto: SVT

Här erbjöds striptease – under Classic Car Week i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Folkfest, klassiska bilar – och strippor. Mitt i centrala Rättvik under folkfesten Classic Car Week erbjöds striptease i ett av tälten. Det har fått kommunalrådet Annette Riesbeck (C) att se rött:

– Det hör absolut inte hemma i Rättvik.

På gatan, bredvid amerikanarna som rullade förbi, stod en skylt med tre lättklädda kvinnor och texten ”Private show”. En pil pekade på ett mindre svart tält, uppställt bakom en affär.

Uppgifter från folk som gått på showen är att det kostat 500 kronor i inträde och sedan 500 till att få se en kvinna naken.

Classic Car week

– Jag reagerade kraftigt när jag såg handskrivna skyltar som uppmanade till att komma in på en privat show, säger Rättviks kommunalråd Annette Riesbeck (C).

Ordförande kände till stripptältet

Kommunalrådet har tagit upp företeelsen med polisen och vill också att ortens företagarförening reagerar. I år var inte heller första gången som det erbjudits striptease på platsen i centrala Rättvik.

Classic Car Weeks ordförande Roland Pettersson är medveten om stripteasen, och säger att det inte är något som CCW vill ha, men att man inte kan göra något eftersom personen som äger marken hyr ut till vem den vill.

Den företagare som driver affären där tältet stod säger till SVT att han under veckan hyrde ut delar av sin lokal till flera försäljare, men att han inte hört talas om det svarta tältet och stripteasen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet