Här höjs Duplantis rekordskylt i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen tog Armand Duplantis, med rötterna i Avesta, VM-guld i stavhopp. Utöver det förbättrade han också sitt eget världsrekord. Och det var därmed dags för ännu en höjning av skylten som visar rekordhoppen intill riksvägen i Avesta till 6 meter och 20 centimeter.

I Avesta är man otroligt stolt över Armand Duplantis, vars morfar var med och grundade friidrottföreningen IK Stål, som både Armands mamma tävlat för och som är den första klubb han själv tävlade för i Sverige.

I februari 2020, när Armand Duplantis satte sitt första världsrekord på 6,17 meter ville Avesta kommun hylla honom med en världsrekordribba bredvid den stora dalahästen vid riksväg 70. Sedan dess har det blivit några höjningar. Och under måndagen var det så dags igen.

I klippet: Se när rekordskyltarna höjs och hör kommunalrådet Lars Isacssons (S) tankar om betydelsen för Avesta och hur länge skylten kan fortsätta att höjas –”Det är stort”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.