Polisen Henrik Bodegrim tog sig tid att kicka lite boll med några av killarna som förlorat sin skola i branden.

Här sparkar polisen boll vid nedbrunna skolan – ”Oerhört viktigt att skapa kontakt”

Uppdaterad
Publicerad

Tjärnaängsskolan i Borlänge förstördes i en brand natten mot fredagen. Mitt i arbetet på platsen tog sig polisen Henrik Bodegrim tid att spela fotboll med några av eleverna. – Vi måste skapa trygghet, säger han.

Att en skola brinner ner berör förstås många elever, föräldrar och andra som bor i området. Just därför är det så viktigt att finnas där och stötta i den svåra situationen. Det är Henrik Bodegrim, ställföreträdande områdeschef hos Polisen i Borlänge, tydlig med.

På fredagen tog han sig därför tid att sparka lite boll med några av eleverna som kommit till skolan för att se hur den skadats av branden.

– Den här helgen som kommer ska vi ha extra personal här och jobba trygghetsskapande. Vi visar att vi bryr oss och att vi finns för medborgaren, berättar han när han spelat klart.

Se klippet med polisen som tar sig tid för en stunds fotboll – ”Poliser borde spela mer fotboll”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.