”Alla kommuner har någon fråga som det går troll i” – hör politikerna och projektledaren om utmaningarna och fördelarna med det nya demensboendet i videoklippet. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT.

Här påbörjas bygget av demensboendet i Mockfjärd – efter diskussioner i nästan 20 år

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om ett nytt demensboende har diskuterats i närmare 20 år i Gagnefs kommun och den har kantats av flera politiska fejder under åren. Idag sattes dock spaden i marken för bygget i Högsveden i Mockfjärd – ett bygge som ska stå klart om cirka ett och ett halvt år.

– Det finns en stor längtan både bland kommuninvånare och de som ska jobba här, säger Maria Lindér som är projektledare.

På boendet kommer det finnas 60 platser i tvåvåningshuset.

Valet 2022 Gagnef

Utdragen process

Kommunalrådet Fredrik Jarl (C) var glad att det äntligen blivit byggstart men beklagade den politiska långbänken.

– De som blivit lidande är våra äldre och personalen som i jobbet inte haft de förutsättningar de kunde haft, säger han.

”Alla kommun har någon fråga som det går troll i” – hör politikerna och projektledaren om utmaningarna och fördelarna med det nya demensboendet i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Gagnef

Mer i ämnet