Här springer brandmännen fem kilometer i full utrustning

Uppdaterad
Publicerad

Under årets upplaga av Skördeloppet i Hedemora, deltog räddningstjänsten under lite speciella förutsättningar; de skulle springa en halvmil i full utrustning – med larmställ, tuber och masker. ”Vi har haft svårt att rekrytera personal”, berättar Peter Bäck, styrkeledare för Räddningstjänsten i Hedemora.

Peter Bäck som är styrkeledare för Räddningstjänsten i Hedemora förklarar för SVT Nyheter Dalarna att deras deltagande i löploppet var en kul grej, men med allvarlig grundton.

– Vi har under en längre period haft svårt att rekrytera personal till vår deltidsbrandstation i Hedemora. För att synas och marknadsföra oss på ett roligt sätt sprang vi fem kilometer i larmställ och tuber, säger Peter Bäck och fortsätter: 

– I år sprang vi även de här fem kilometrarna med masken på. En av oss sprang även en mil med utrustning, på den fantastiska tiden 63 minuter, avslutar Peter Bäck.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Har ert deltagande gett någon effekt efter loppet?

– Ja, vi har fått 320 nya följare på vår facebooksida – vi jagar likes helt enkelt. Vi använder nämligen sidan mycket för att förmedla viktig information. Men även för att sprida information om när vi rekryterar ny personal.

Hur var responsen när ni sprang?

– Det är mycket tack vare publiken och deras pepp som man orkar ta sig runt, helt klart. Och vi syns ju i mängden och det var väldigt roligt, säger Peter Bäck. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.