Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från att ha investerat miljoner i husen till att vara vaktmästare – hör när SVT ringer upp numret på lappen i trapphuset i Grängesberg. Foto: Henrik Kilefors/SVT

Här vänder personen i telefonen – från fastighetsägare till vaktmästare i Grängesberg

Publicerad

Först säger mannen i telefonen att han spenderade miljontals kronor på att köpa hyreshusen. Några minuter senare hävdar han att han bara är vaktmästare. När SVT ringer numret på lappen i trapphuset i Grängesberg vänder konversationen snabbt.

Hyresvärden skulle ha dykt upp på tisdagen för att byta lås och kasta ut hyresgästerna i tolv lägenheter i Grängesberg – trots att det inte finns något beslut hos kronofogden om avhysning.

Och samtidigt som hyresgästerna bor kvar har huset lagts upp till försäljning på Blocket för drygt 4 miljoner kronor. I annonsen står det att de tolv lägenheterna är tomma och nyrenoverade.

I trapphuset sitter en lapp med besked till hyresgästerna om att de måste flytta ut.

I videon: När klockan har passerat den utsatta tiden på tisdagen och hyresvärden fortfarande inte har dykt upp ringer SVT numret som står på lappen i trapphuset – hör den tvära vändningen i samtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.