Arne Söderbäck slår ifrån sig anklagelserna om att han ska ha kallat Hans Unander (S) för korrupt. Hör de båda valfråge-motståndarna i klippet ovan. Foto: Patrik Qvicker, SVT

Hårda ord stoppar debatt om folkomröstning i Malung-Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen offentlig debatt mellan huvudpersonerna innan folkomröstningen om det stora planerade vindkraftsbygget utanför Malung. Kommunalrådet Hans Unander (S) som säger ja till bygget, anser sig personligt påhoppad av Arne Söderbäck som leder gruppen som säger nej till bygget.

– Det är inte meningsfullt att debattera med någon som hela tiden säger att man är korrupt och att man ljuger, säger Hans Unander (S).

– Jag har aldrig sagt att Hans Unander är korrupt, men att kommunen är det. Och om någon ljuger så måste man väl få säga det, menar Arne Söderbäck.

Folkomröstningen om det planerade bygget av 30 vindkraftverk på Ripfjället väster om Malung pågår hela den här veckan med förtidsröstning och själva valdagen är på söndag. Nu förs istället det mesta av debatten på sociala medier och med hjälp av annoner i den lokala annonstidningen Malungsbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet