Hästen på bilden har inget med händelsen att göra Foto: Arkiv

Häst skuren av vasst föremål – Ägaren: ”Det är en mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Ställberg och hennes sambo från Romme möttes av en otäck syn när de gick ut till hästarna på onsdagsmorgonen. En av hästarna hade skurits i slidan med någon form av vasst föremål.

De tog genast in hästen och kontaktade veterinär.  Enligt Sophie Ställberg konstaterade man på kliniken att hästen blivit utsatt för en människas våld.

– Det var min sambo som kom ut till stallet igår morse och märkte att hästen blödde. Det var blod i hagen och hästen blödde kraftigt i slidan, det rann blod längs benet, berättar Sophie Ställberg för SVT Nyheter Dalarna.

”En mardröm”

– Det är som man går runt i en mardröm. Jag är både arg och ledsen, det är fruktansvärt! Man tror inte att det är sant, hur någon kan göra så här mot ett oskyldigt djur, jag förstår inte det. Det är så vidrigt. Så det är ju en oro nu att ha hästarna här och att det går någon galning lös som verkar vara kapabel till nästan vad som helst, säger Sophie Ställberg.

Vad kan man som hästägare göra i sådana här situationer för att det inte ska hända igen?

– Jag vet inte om man kan göra så mycket. Vi har pratat med alla grannar och de andra i stallet så alla är mer uppmärksamma på hästarna, att vi försöker vara här mycket mer om på kvällarna och ta några extra vändor förbi med bilen för att kolla att allting verkar okej, säger Sophie och fortsätter:

– Jag vill verkligen gå ut och varna andra hästägare att de ska hålla extra koll, så att det slipper hända fler och att man kanske kan få fast idioten som gjort detta.

En anmälan till polisen är gjord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.