Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Delad arbetstid mellan hem och arbetsplats kanske fungerar bäst. Hör Lina Kihlmarks tankar om fortsatt distansarbete. Foto: Anders Hansson /SVT

Lina fortsätter gärna jobba hemifrån: ”Det finns många fördelar”

Uppdaterad
Publicerad

Lina Kihlmark i Tolvsbo har jobbat hemifrån med upphandlingar till Smedjebackens kommun i två år nu. Hon är en av dem som kan tänka sig att hoppa på kommunens erbjudande om att fortsätta på distans – åtminstone delvis.

Även om de tekniska möjligheterna till distansarbete har funnits i många år så har det inte slagit igenom i någon större skala innan pandmin. Men nu menar många att de vill att möjligheten till distansarbete hålls öppen även i framtiden.

– Jag började jobba hemifrån i mars 2020 och sedan dess har jag i stort sett bara jobbat hemifrån, säger Lina Kihlmark när vi hälsar på i det lilla arbetsrum som varit hennes kontor hemma i bostaden ända sedan dess.

För Lina har distansarbetet fungerat bra, men visst har det även inneburit nackdelar.

– Det var en viss omställning i början och jag glömde bort att ta pauser, men min chef påminde om det och framförallt om att sluta jobba på kvällen. Det var den stora svårigheten för när man är på jobbet blir det tydligare att man måste hem till familj och djur och allting.

I klippet får du höra Lina beskriva fördelarna med att jobba hemifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.