Foto: Anders Hansson

Här är projektet som ska få Borlängeborna att röra på sig

Uppdaterad
Publicerad

Projektet ”Hitta ut” finns redan i flera dalakommuner. Borlänges orienteringsklubbar är de senaste i raden som satsar på friluftsaktivitet i stadsnära områden. Med projektet vill man få människor att röra på sig mer, både stora som små.

Under helgen 15-16 maj startade ”Hitta ut” i Borlänge och projektet fick snabbt flera hundra anmälda personer. Orienteringsklubbarna har lagt ner mycket ideellt arbete på att få det hela att fungera och hoppas att det ska leda till att Borlängeborna får en bättre hälsa genom att röra på sig ute i friska luften.

– Det kostar förstås en del pengar att trycka upp kartor och därför har klubbarna fått stöd från kommunen och även sponsrats av privata företag, men utan allt det ideella arbetet skulle det inte gå, säger Leif Åkerblom från en av arrangörsklubbarna.

Fram till älgjakten finns det möjlighet att jaga checkpoints i Borlänge, och det går bra att göra vilken dag eller natt som helst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.