Hittade hål i bilrutan – misstänkt beskjutning efter cruising i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen blev en personbil i Smedjebacken misstänkt skottskadad, vilket lämnade ett runt hål i bilrutan. Polisen tillkallades efter den misstänkta beskjutningen.

Det var vid cirka 22-tiden på lördagskvällen som en bil blev beskjuten i Smedjebacken. Personen var på väg hem efter en cruising i området enligt polisen.

– Personen misstänkte att bilen blivit beskjuten av något och tillkallade därför polis under kvällen. Vi har under morgonen varit och kontrollerat den här bilen och pratat med mannen, men det finns tyvärr inga spår eller iakttagelser av händelsen att gå vidare på. Därför kommer vi inte att inleda någon förundersökning, berättar Diana Qudhaib, presstalesperson på polisen, region Bergslagen.

Polisen uppger att det är oklart vad som ska ha träffat personbilen, men att det ska ha lämnat ett runt hål i sidorutan på bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet