Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så mycket – eller lite – kostar belysningen av hoppbackarna i Falun per timme – hör Maria Andersson VD på Lufab i klippet. Foto: SVT

”Släck hoppbackarna” – falubor om elkostnader som kommunen borde slopa

Uppdaterad
Publicerad

”Hoppbackarna – de kan vi släcka” eller ”ett väldigt trevligt landmärke”. Åsikterna om belysningen av hoppbackarna i Falun går isär bland kommuninnevånare.

– Om vanligt folk skall hålla nere på elen så tycker jag även kommunen ska spara på varenda hundralapp, säger falubon Sara Pettersson.

– Belysning är ju bra samtidigt. Det är en trygghet för kommunmedborgarna, men sen kan det ju vara bra att göra en översyn så att det inte blir en onödig elförbrukning, säger Jonas Gustavsson som också bor i kommunen.

”Belysningen inte den stora boven”

I sociala medier och när SVT Dalarna pratar med falubor är det tydligt att många ifrågasätter om det är vettigt att lysa upp hoppbackarna när elpriserna stiger. Kritik som också det kommunala bolaget Lufab, Lugnet i Falun AB, tagit del av:

– Jag tycker det är ett väldigt trevligt landmärke. Man blir glad och man närmar sig hem när man ser hoppbackarna i Falun men på sociala medier har vi fått en del kritik för belysningen, säger Maria Andersson VD på Lufab och fortsätter:

– Vi jobbar tillsammans med kommunen för att optimera energi och elfrågorna men vi har väl inte sett att just belysningen av hoppbacken är den stora boven, det finns större delar att jobba med.

I videon: Så mycket kostar belysningen av hoppbackarna i Falun per timme.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet