Så påverkar högskolebygget i Borlänge centrum: förändring i trafiken och färre parkeringar

Uppdaterad
Publicerad

En hel del bilister såg inte att Ovanbrogatan i centrala Borlänge blivit till bussgata på måndagsmorgonen. Under tiden som Liljanhuset byggs om till högskola har busshållplatserna flyttats från Stationsgatan och Ovanbrogatan stängts av för vanlig biltrafik.

Skyltar som klargör att fordonstrafik nu är förbjuden finns utställda på Ovanbrogatan i centrala Borlänge och kommer att finnas där ett bra tag framöver. Alla biltrafikanter var inte med på noterna under måndagen och en del missade skyltarna, men i övrigt ska förändringarna ha gått smidigt.

– Det har gått ovanligt bra tycker jag, säger trafikledare Per Karlsson vid Keolis, som var en av flera som på måndagen var med och informerade bilister och bussresenärer om den nya trafiksituationen i centrala Borlänge.

Högskolan Dalarna

Så länge kan trafiken påverkas

Åtminstone fram till årsskiftet kommer de ordinarie busshållplatserna att vara avstängda då trottoaren utanför Liljanhuset ligger i ett arbetsplatsområde. Ytterligare en konsekvens av högskolebygget är att parkeringsplatser i centrum är avstängda, vilket kan göra det svårare för bilister att hitta parkering. 

2024 väntas Högskolan Dalarnas nya centrala högskola vara klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet