Foto: TT

Höll 14-åringen om brösten på festival

Publicerad

I somras kom det in tre anmälningar om sexuellt ofredande på festivalen Putte i Parken som besökte Leksand i somras. I ett av fallen har den misstänkte frias, men i ett annat döms nu en person till ungdomstjänst efter att bland annat ha hållit en 14-årig kvinna på brösten – men nu är domen överklagad till hovrätten.

Det var i slutet på november som en stämningsansökan kom in till Mora tingsrätt mot den 16-åriga mannen som alltså ska ha tagit en 14-årig flicka på brösten – och även på henne rumpa och mellan benen – under en konsert på festivalen.

Kamrater såg händelsen

16-åringen ska ha stått bakom flickan, vilket gjorde att hon inte såg vem det var som tog henne kroppen. Men det gjorde två av kvinnans kamrater. Tillsammans med flickan, följde hon och de två kamraterna efter mannen efter konserten och bad honom att följa med dem till en polis som stod i närheten.

Får 35 timmars ungdomstjänst

Mannen har nekat till händelsen och menar att han inte tagit kvinnan på brösten. Men tingsrätten väljer att följa kvinnans berättelse och har nu dömt mannen till 35 timmars samhällstjänst. Han ska också betala 5.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Överklagar domen

I slutet av december stod det dock klart att 16-åringens advokat överklagar domen till Svea hovrätt. När fallet tas upp det är inte klart än.

Det här fallet är inte det enda om sexuella ofredanden på festivalen. På festivalen Putte i Parken var det flera anmälningar av sexuellt ofredande som anmäldes till polisen och i ett av fallen som polisanmäldes och senare gick till tingsrätten, så frikändes den misstänkte för brottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ofredanden under Putte i Parken

Mer i ämnet