Foto: tt

Hur tycker du att vården fungerar när det gäller barn och unga som mår dåligt?

Publicerad

Statistik visar att BUP i Dalarna tar emot allt fler besök och det är tung belastning för personalen. Nu vill vi veta hur du upplever att vården fungerar när det gäller barn och unga som har det tufft och behöver hjälp. Hur tycker du det är?

Dela gärna med dig i chatten här nedan – eller så mejlar du in till oss på dalarna@svt.se!

SVT rapporterade · Hur tycker du att vården fungerar när det gäller barn och unga som mår dåligt?

06.58
Saknas Mycket bättre utbildade psykologer
08.02
Tycker den är katastrofal då man inte får någon hjälp och barnen bollas fram och tillbaka mellan olika enheter och ingen tar ansvar.
Det lovas att man ska få hjälp men inget händer (bup Mora)
Sen ska man inte diskutera deras telefonsystem för det spelar ingen roll när du ringer för man kommer ALDRIG fram eller så är kön för dagen fylld.
Nej fy!!! Vi har inget förtroende för bup.
Har bett om hjälp sen dottern gick i 3:an och hon går nu i 9:an och inget händer,det enda som händer är att dottern mår sämre och sämre.
08.02
Nu gäller inte detta Dalarna men den fungerar inte särskilt bra enligt vår erfarenhet. Som förälder måste man hela tiden stå på sig, slå sig fram och vara på sin vakt. Man får i princip göra allt själv och till slut orkar man inte längre.
08.24
Det går extremt segt och alla insatser förhalas så mycket som möjligt. Nu efter över tio år ser det ut som att bra hjälp är på gång. Man är nästan tvungen att hota sig till hjälp om man ska få någon.
10.57
Att vänta länge på att få hjälp gagnar inge Dessutom är möjligheten stor att problemet ökar. Alla inblandade är drabbade. Viktigt är att där man vänder sig har tillräckligt med personal för att hantera de som behöver hjälpen, blir arbetssituationen för stor innebär detta fara för patienterna och personalen. I det långa loppet tror jag att hela samhället tjänar på att ta barn på allvar.
11.07
Vården för unga fungerar inte alls.
Min son stod i kö på BUP från unga år.
Fick aldrig hjälp där. De hyrde en extern psykolog till min son vid 17 års ålder där han fick träffa hen tre gånger, sen fyllde han 18 år och kommunen skulle ta över och då fick han träffa en psykolog en gång och sen struntade de i det... Helt vidrigt..
Min son var deprimerad och ville inte leva.
Ingen vill ta ansvar. Idag är min son 24 år och mår fortfarande inte bra. Vi ha gett upp att få hjälp.
11.45
Står i kö för min 14 åring och 12 åring for utredning av autism. 12 åringen som är "prioriterad" har en förväntad kötid på 8 månader. 14 åringen 15 månader!! Under tiden mår de dåligt och inget händer! Oacceptabelt!
12.13
Det fungerar inte alls. Barn bara bollas mellan olika enheter och människor. När min son försökte ta livet av sig fick han ingen tid. Jag fick frågor från BUP om hur ofta han skär sig och hur djupt. Sjukt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer