Monica Lundin (L) skjuter på beslutet för nedläggningen av Idkerbergets skola. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Idkerbergets skola: Kommunen skjuter på beslutet om nedläggning

Uppdaterad
Publicerad
Beslutet om att lägga ner Idkerbergets skola kommer inte att tas den 17 april som planerat. Det meddelade i dag Borlänge kommun.

— Dialogen med byborna är viktig för oss i majoriteten och vi vill därför se över de synpunkter föräldrarna kommit in med innan vi tar beslut säger Monica Lundin (L), ordförande för barn- och utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande från Borlänge kommun.

Planen är nu att beslutet i stället tas i maj. Bland annat vill kommunen innan dess reda ut tveksamheter i en del bakgrundsfakta som har framförts och titta närmare på förslag som har kommit från föräldrarna.

— I dialogen har frågor ställts om synen på ett initiativ om en friskola/föräldrakooperativ. Majoritetspartierna kommer inte att försvåra eller försöka stoppa ett sådant alternativ – tvärtom, säger Monica Lundin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer