Idkerbergets skola kommer vara ett minne blott efter årsskiftet. Foto: Borlänge kommun

Nya beskedet: Idkerbergets skola läggs ner först efter årsskiftet

Uppdaterad
Publicerad

Till hösten var det tänkt att Idkerbergets skola skulle läggas ner, enligt ett förslag som föräldrarna informerades om under våren. Men nu står det klart att flytten blir först vid årsskiftet.

– Vi skjuter fram flytten ett halvår, så att familjerna får god tid på sig att välja ny skola och mer tid att undersöka möjligheterna för en friskola i byn, säger Monica Lundin (L), barn- och utbildningsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande på Borlänge kommuns hemsida.

Den 15 maj förväntas barn- och utbildningsnämnden besluta att stänga ner verksamheten på Idkerbergets skola i Borlänge.

Ska få tid att hitta skolskjuts

Det innebär att eleverna, efter årets slut, tvingas leta efter en nu skola. Tanken med att flytta fram flytten till efter årsskiftet är också att man ska få tid att hitta lösningar till skolskjuts.  

– Vi kommer att jobba med förslag till anpassningar utifrån föräldrarnas behov. Om exempelvis en frukostklubb kan bidra till en enklare vardag för familjerna, ska vi naturligtvis titta på det, berättar Monica Lundin (L) vidare.

Så här lät det i mars när besvikna föräldrar kämpade för att skolan ska få finnas kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.